https://www.offentligfinansiering.se/

Företagslån - lån som utgår från ditt företag

Almis Företagslån vänder sig till små och medelstora företag i alla branscher.

Det viktigaste för oss är att det finns möjlighet till utveckling och lönsamhet i företaget. Viktigt är också entreprenörens och företagets förmåga att utveckla och förvalta affärsidén eller investeringen.

Vi tar ut säkerhet i form av en företagsinteckning, oftast i kombination med borgen. Finansieringslösningen sätter vi vanligtvis ihop i samarbete med din bank. Det finns ingen övre gräns för lånebeloppets storlek.

Räntan baseras på risken

Lånet är kompletterande på marknaden. För att kompensera för den högre risken och för att inte konkurrera med den privata marknaden tar Almi ut en ränta som ligger över genomsnittlig bankränta. Räntenivån beror framförallt på vilken risk vi tar i varje affär när vi lånar ut pengar. Ju högre risk desto högre blir räntan. Normalt ska lånet betalas tillbaka på tre till fem år.

Såhär ansöker du

Ansök genom att fylla i vår låneansökan

I låneansökan ber vi om affärsplan och budget, använd gärna våra mallar.
Affärsplan
Budgetmallar

Varje ansökan och beslut om lån behandlas naturligtvis konfidentiellt.

Om du har frågor angående din inskickade låneansökan, om du inte redan har en kontakt med en av rådgivarna, eller vill komplettera med ytterligare handlingar till din redan inskickade låneansökan kan du skicka det till ansokan.stockholmsormland@almi.se

https://www.offentligfinansiering.se/