https://www.offentligfinansiering.se/

Mikrolån – Vid företagsstart och för unga företag

Mikrolån - Vid företagsstart och för unga företag

Almis nya Mikrolån är anpassat till dig som har ett mindre kapitalbehov.

Lånet riktar sig främst till dig som ska starta ett mikroföretag och till unga företag i uppstart. Mikrolån kan beviljas på upp till 200 000 kronor och kan ges med särskilt förmånliga villkor, som till exempel en viss tids amorteringsfrihet och begränsade säkerheter för låntagaren.

Låna 100 procent av kapitalbehovet

Vi kan låna ut upp till 100 procent av kapitalbehovet. Vår kreditbedömning baseras huvudsakligen på din affärsidés möjligheter. Syftet med Mikrolånet är att ge möjlighet för nya företag att etableras och växa. Lånet kan användas till investeringar och rörelsekapital. Som säkerhet för Mikrolånet vill vi ha en begränsad personlig borgen på 10 procent av lånebeloppet.

Förmånligare villkor

Tack vare en garanti från Europeiska Investeringsfonden kan vi erbjuda Mikrolån till förmånliga villkor. Det innebär bland annat en återbetalningstid på upp till 72 månader, amorteringsfrihet de första 12 månaderna och en förmånlig ränta. Räntenivån beror framför allt på risknivån i låneaffären där högre risk innebär högre ränta. En uppläggningsavgift om 500 kronor tillkommer.

Det nya Mikrolånet möjliggörs genom en garanti som finansieras av EU genom programmet
för sysselsättning och social innovation (EaSI).

Läs mer om mikrolånet i produktbladet.

Så här ansöker du:

Ansök genom att fylla i vår låneansökan

I låneansökan ber vi om affärsplan och budget, använd gärna våra mallar.
Affärsplan
Budgetmallar

Varje ansökan och beslut om lån behandlas naturligtvis konfidentiellt.

Om du har frågor angående din inskickade låneansökan, om du inte redan har en kontakt med en av rådgivarna, eller vill komplettera med ytterligare handlingar till din redan inskickade låneansökan kan du skicka det till ansokan.stockholmsormland@almi.se.

https://www.offentligfinansiering.se/